Sprogimas

Velykiniam stalui – paukštiena

Gražgarsčių salotos su vištienos vidine filė

Reikės (2 porcijoms):
200 g gražgarsčių;
400 g vištienos vidinės filė;
50 g mažosios cukinijos;
30 g granatų sėklų;
30 g kinkanų;
50 g kedro riešutų;
20 g alyvuogių aliejaus;
20 g balzamiko acto;
½  citrinos sulčių;
Lydyto (ghee) sviesto kepimui;
Žiupsnis žolelių mišinio: mairūnas, petražolės kalendra, druska, pipirai;
3 skiltelės česnako.
Paruošimas:
Keptuvėje ant vidutinės kaitros pakepinkite vištieną su lydytu sviestu. Kepkite apie 6 min., nuolat vartykite. Sudėkite smulkintą česnaką, šiek tiek apkepkite ir sudėkite smulkintas žoleles. Į lėkštę sudėkite gražgarstes, pjaustytas mažąsias cukinijas, granatų sėklas, supjaustytus kinkanus, skaldytus kedro riešutus, ant viršaus dėkite apkeptus vištienos filė gabaliukus. Viską pagardinkite druska ir juodais maltais pipirais, apšlakstykite aliejaus, balzamiko acto ir citrinų sulčių plakiniu.

Vištienos sparneliai azijietiškame marinate 
Reikės (4 porcijoms):
800 g vištienos sparnelių vidurinių dalių;
100 g ankštinių pupelių;
40 g jalapeno pipirų;
30 g pomidorų pastos;
20 g saldžiarūgščio padažo;
50 g česnako;
30 g „Teryaki“ padažo;
20 g aliejaus;
1 vnt. žaliosios citrinos;
3 g druskos;
3 g pipirų;
3 g sezamo sėklų.
Paruošimas:
Į indą supilkite visus padažus, sudėkite kapotą česnaką, smulkiais žiedais supjaustytą jalapeno pipirą, supilkite aliejų, išspauskite žaliosios citrinos sultis, sudėkite druską, pipirus. Viską išmaišykite. Sudėkite sparnelių vidurines dalis, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis valandą. Baigus marinuotis, dėkite sparnelius į kepimo indą/skardą, užberkite sezamo sėklomis ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 20-25 min. Ankštines pupeles dėkite į verdantį vandenį, palaikykite 2-3 min., sudėkite į lėkštę ir patiekite su keptais sparneliais.

Vištienos šlaunelės su Briuselio kopūstais
Reikės (4 porcijoms):
600 g vištienos šlaunelių;
300 g Briuselio kopūstų;
100 g mažųjų morkyčių;
300 g burokėlių.
Marinatui:
20 g aliejaus;
30 g česnako;
20 g petražolių;
20 g imbiero;
20 g kalendros;
Druskos, pipirų pagal skonį;
Paruošimas:
Kapotą česnaką, imbierą, petražoles, kalendrą, druską ir pipirus sumaišykite su mėgstamu aliejumi ir įtrinkite vištieną. Dalį paruoštų prieskonių mišinio pasilikite kopūstams. Vištieną su pjaustytais burokėliais ir mažosiomis morkytėmis (nepjaustytomis) dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 35-40 min.

Kol vištiena kepa, keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite Briuselio kopūstus. Patroškinkite uždengę 10-15 min. Sudėkite likusį žolelių mišinį.
Į lėkštę dėkite kopūstus ir keptas šlauneles su daržovėmis, galima pagardinti su troškinimo metu išsiskyrusiomis sultimis.

Vištienos blauzdelės be sąnario su kukurūzų burbuolėmis 
Reikės (4 porcijoms):
600 g vištienos blauzdelių be sąnario;
300 g virtų kukurūzų burbuolių;
200 g saliero stiebų;
50 g medaus;
20 g aliejaus;
20 g aitriosios paprikos;
30 g česnako;
½ citrinos;
3g čiobrelių;
Druskos, pipirų pagal poreikį.
Paruošimas:
Medų, aliejų, kapotą česnaką, kapotą aitriąją papriką, čiobrelį ir druską su pipirais sumaišykite marinatui, įtrinkite vištieną ir kukurūzų burbuoles. Palikite iki valandos pasimarinuoti. Dėkite kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite 35-40 min. Likus kepti 10-15 min. įdėkite pakepti šiaudeliais pjaustytus salierų stiebus. Viską dėkite į indą ir patiekite dalinimuisi. 

„Vilniaus paukštyno“ nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode