Sprogimas

Ką daryti, jei neišeina skaniai išsikepti keksiukų?

rojausKeksiukai yra desertas, kuris itin populiarus rinkoje: tai pyragaitis, kuriuo galima mėgautis neišsipurvinant rankų. Iškepti puikius keksiukus gali būti lengviau pasakyti nei padaryti. Keksiukai gali būti maži, tačiau jie gali užtrukti tiek pat laiko ir sukelti tiek pat rūpesčių, kiek ir viso dydžio pyragas. Skaitykite toliau, kad gautumėte atsakymus į kai kuriuos dažniausiai pasitaikančius keksiukų klausimus.

Kodėl keksiukai įdubo viduryje?

Sunkiai sekasi su formomis? Keksiukų kepimas yra tam tikra meno forma, dėl to reikia pasistengti. Nėra nieko blogiau, kaip išimti keksiukus iš orkaitės, leisti jiems atvėsti ir žiūrėti, kaip jie ištuštėja. Pagrindinis to kaltininkas yra per didelis maišymas. Nors kyla pagunda į dubenį mesti visus ingredientus iš karto (kai kuriuose receptuose tai netgi rekomenduojama), tai dažnai priverčia tešlą įdubti. Kadangi sudedamosios dalys, pvz., cukrus, miltai, sviestas ir kiaušiniai, yra skirtingos konsistencijos, gali būti sudedamųjų dalių gabalėlių, kurie sulips. Tai yra tada, kai dauguma žmonių įjungia maišytuvą visu pajėgumu. Nors gabalėliai gali išnykti, visas maišymas užpildys jūsų tešlą oro. Tas oras, kuris išeina orkaitėje, palikdamas plokščią arba įdubusį keksiuką. 

Kodėl mano keksiuko viršus lipnus?

Kiekvienam ką tik iškeptam skanėstui reikia laiko atvėsti, o keksiukai nesiskiria iš kitų. Tačiau ne visada lengva pasakyti, kada keksiukas iki galo atvėsęs. Jei viršus liečiant šaltas, kyla pagunda įdėti juos į sandarų indą arba pradėti ragauti. Deja, čia drėgmė tampa didžiausiu jūsų priešu. Bet koks keksas, kurio centre liko mažiausia šilumos, sukels kondensatą. Tada jūsų keksiukai sugers visą drėgmę kaip kempinė ir turėsite lipnius keksiukus. Lipnūs keksiukai tampa ir drėgnoje aplinkoje: jei gyvenate ypač karštoje vietoje arba šalia vandens, būkite atsargūs. Leiskite savo keksiukams kvėpuoti! Investuokite į tortų skėčius ar tinklelius ir leiskite keksiukams atvėsti bent porą valandų prieš dekoruodami ar laikydami. 

Jei jau bandėte kepti keksiukus ir neišėjo, yra vienas sprendimas, kurį galite pabandyti. Jei norite skanumynų, kurie iškepti kaip namuose, užsukite į https://rojausobuoliai.lt/. Svetainėje rasite įvairių skonių, dydžių ir formų keksiukų, kurių nereikės kepti, dėl to ir išvengsite visų nemalonumų, kurie gali nutikti juos kepant. 

23-203

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode