Sprogimas

Pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate Lietuvos rinktinėje dominavo šiauliečiai

Pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate Lietuvos delegaciją sudarė 8 sportininkai, 6 iš jų – šiauliečiai. Meras Artūras Visockas pasveikino rutulio stūmimo rungtyje vicečempionu tapusį Mindaugą Bilių, Ramūną Verbavičių ir trenerį Deimantą Jusį.

 

Spalio 20 d. – lapkričio 1 d. Katare vykusiame Pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate M. Biliaus disko metimo rezultatas buvo aštuntas. Jo treniruojamas R. Verbavičius ieties metimo rungtyje užėmė 6-tą vietą, o rutulio stūmimo – 10-tą vietą. Sportininkai savo rezultatais liko patenkinti. M. Bilius prisisipažino, kad geresnių rezultatų pasiekti sutrukdė birželį patirta trauma ir operacija. R. Verbutavičius, pagerinęs asmeninius rezultatus, patikino, kad kitą čempionatą kausis dėl medalių.

„Čempionate dalyvavo per 1200 sportininkų iš beveik 100 šalių. Mūsų sportininkai varžėsi atvirame lengvosios atletikos manieže, kur oras įkaisdavo iki 40 laipsnių. Didžiulis temperatūrų skirtumas tarp Lietuvos ir Kataro, sunki adaptacija apsunkino mūsų sportininkų pasirodymus, tačiau bendri rezultatai yra neblogi“, – apibendrino treneris D. Jusys.

Meras A. Visockas padėkojo sportininkams už ryžtą, dvasinę stiprybę, ragino nesustoti ir toliau siekti sportinių rezultatų.

Mindaugas Bilius pasidžiaugė, kad neįgaliųjų sportas Šiauliuose yra remiamas, turi bazę, kur gali treniruotis. Tuo negali pasigirti daug Lietuvos neįgalių sportininkų.

„Aš noriu gyventi Šiauliuose. Man patinka čia sportuoti, mes čia jaučiamės pilnaverčiai“, - sakė vicečempionas.

Lengvaatlečių tolimesni tikslai – dalyvauti kitąmet vyksiančiose paraolimpinėse žaidynėse.

Jūratė Rauduvienė,
Viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja,

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode