Sprogimas

Nemokami kino seansai Lietuvos senjorams: 7 miestai, daugiau nei tūkstantis dalyvių ir jų krašto geradariai

Liepos 29-osios vakarą Alytaus Dainų slėnyje baigėsi nemokamų renginių „60+ KINE“ ciklas, kurio metu septyniuose Lietuvos miestuose apsilankė daugiau nei tūkstantis senjorų bei jų artimųjų. Kaip teigia organizatoriai, nors Lietuvos senjorai ir nedrąsiai bando naujas pramogas po karantino, tačiau tie kurie atvyksta į renginį, džiaugiasi gyvu bendravimu ir proga pabūti bendraminčių būryje.

Dėl senjorų saugumo – renginiai po atviru dangumi

Po ilgo karantino laikotarpio gyvo bendravimo išsiilgę senjorai bei jų artimieji visą liepos mėnesį turėjo galimybę net septyniuose Lietuvos miestuose – Marijampolėje, Panevėžyje, Tauragėje, Mažeikiuose, Pajūrio miestelyje, Mažeikiuose, Klaipėdoje ir Alytuje – stebėti prestižiniais kino apdovanojimais įvertintą ispanų kino grando Pedro Almodovaro juostą „Skausmas ir šlovė“, mėgautis renginio rėmėjų vaišėmis, dovanomis ir nemokamomis šokių pamokomis.

„Karantino laikotarpis niekam nebuvo lengvas, tačiau senjorai turėjo ypač saugotis ir daugumai jų karantino metu teko iškęsti ne tik fizinę, bet ir socialinę distanciją. Todėl pasibaigus karantinui, su komanda nusprendėme praskaidrinti Lietuvos senjorų kasdienybę ir pakvietėme juos į nemokamus renginius atvirose erdvėse, kur jie turėjo galimybę susitikti su savo bendraminčiais ir turiningai praleisti laiką kartu žiūrint gerą filmą“, – apie renginius senjorams kalbėjo nemokamo žurnalo senjorams „60+“ redaktorė Laura Balčiūtė.

Kaip teigia kita šio projekto organizatorė, gana netradiciniai ir mažesni šalies miestai bei atviros erdvės organizuoti renginius senjorams bei jų artimiesiems „60+ KINE“ – pasirinkti neatsitiktinai.

„Dar šių metų pradžioje Kaune organizuotas pirmasis kino seansas senjorams sulaukė didžiulio pasisekimo. Į Kauną autobusais vyko senjorai ir iš kitų miestų. Kituose miestuose gyvenantys aktyvūs senjorai skambino bei rašė, kad aplankytume juos jų miestuose. Todėl praėjus įtemptam karantino laikui, nusprendėme taip ir padaryti. Dėl jų p-pačių saugumo priėmėm gana nemažą iššūkį – renginius organizuoti po atviru dangumi. Džiaugiuosi, kad daugelyje miestų dangus mums buvo palankus“, – teigė kūrybinių projektų agentūros „Ugdanti komunikacija“ vadovė Karolina Barišauskienė.

Senjorai supažindinti su savo krašto geradariais

Senjorams skirtuose renginiuose taip pat buvo pristatytas Pasaulinė lyderystės konferencijos (PLK) inicijuotas socialinis projektas „Tyli lyderystė“, kurio tikslas – dalintis įkvepiančiomis istorijomis, kurių herojai – retai visuomenei žinomi, tačiau savo kilniais darbais kitų gyvenimus keičiantys ir įkvepiantys tylūs lyderiai.

„Kiekviename mieste ir miestelyje, kuriame lankėsi renginys „60+KINE“, bendravome su vietos bendruomenėmis, seniūnijomis, kvietėme paviešinti savo krašto geradarius tam, kad galėtume paviešinti ne tik juos, bet ir jų gerus darbus. Patikėkite, mes turime tiek daug nuostabių ir tylių lyderių, kurie kasdien savo mažais, bet kilniais darbais kuria mūsų Lietuvą. Projekto metu galėjome parodyti tik septynis jų, tačiau jau turime paruošę tų tyliųjų lyderių istorijų ne vieną. Greitai su jais supažindinsime visą Lietuvą“, – kalbėjo PLK vadovas Dovaldas

„60+ KINE“ renginiai buvo skirti senjorams bei įvairaus amžiaus jų artimiesiems. Per liepos mėnesį aplankyti net septyni Lietuvos miestai.

Organizatorių informacija ir nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode