Sprogimas

Neringa pradeda rinkti 500 eurų rinkliavą už triračius ir keturračius

Nuo pirmadienio Neringos savivaldybė pradeda rinkti 500 eurų vienkartinę rinkliavą už įvežamus triračius ir keturračius.

Šią rinkliavą turės mokėti ir poilsiautojai, ir vietos gyventojai, pranešė savivaldybė.

Anot jos, tokia rinkliava nustatyta, atsižvelgiant, kad vis dažniau miškuose zujantys keturračiai, triračiai žaloja gamtą – sugadina miško paklotę,  kelia grėsmę saugomam Kuršių nerijos kraštovaizdžiui, žmonių ramybei bei saugumui.

Be to, siekiant efektyviau reguliuoti transporto priemonių srautus rudenį ir pavasarį, Neringos savivaldybės taryba pakoregavo įvažiavimo mokesčio mokėjimo laiką. Dešimties eurų įvažiavimo mokestis lengvajam automobiliui galios nuo gegužės 1-osios iki gegužės 31-osios dienos ir nuo rugsėjo 16-osios iki spalio 30-osios.

Anksčiau šie pavasario ir rudens laikotarpiai buvo trumpesni ir įvažiavimo rinkliava siekė penkis eurus. Anot savivaldybės, situacija rodo, kad šiltasis metų periodas išsiplėtė. Vis daugiau poilsiautojų į kurortą atvyksta ne sezono metu.

Vasaros sezono rinkliavos dydis lengvajam automobiliui šiemet Neringoje lieka toks pats – 30 eurų, tik pailgėja jo taikymo periodas. Dar jis truks nuo birželio 1-osios iki rugsėjo 15-osios. O 5 eurų rinkliava bus taikoma nuo lapkričio 1 iki balandžio 30 dienos.

sumin.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode