Sprogimas

Arkivysk. Gallagheris: siekti taikos nereiškia sutikti su Ukrainos padalinimu

siektiKaip Bažnyčia turime siekti taikos ir pabrėžti ekumeninį matmenį, tačiau negalime sutikti su kompromisais dėl Ukrainos teritorinio vientisumo, pasakė Šventojo Sosto sekretorius santykiams su valstybėmis arkivyskupas Paulas Richardas Gallagheris, dalyvaudamas Popiežiškajame Grigaliaus universitete vykusiame susitikime migracijos tema.

Arkivyskupas Gallagheris šių metų gegužės 18–21 d. lankėsi Ukrainoje. Savo kalboje Popiežiškajame Grigaliaus universitete jis prašė nepamiršti Ukrainos dramos ir Rusijos užpultos šalies žmonių kančių. „Kai ten buvau, – sakė jis, – mačiau, kad yra teikiama labai didelė svarba Ukrainos santykiams su Šventuoju Sostu, kad Ukrainai svarbus Šventojo Sosto solidarumas. Kalbėdamas apie paramą Ukrainai arkivyskupas sakė, kad kai kurios šalys yra labai dosnios, tačiau esama pavojaus, kad atsiras nuovargis. Reikia suprasti, kad pagalbos dar ilgai reikės. Neturime manyti, kad problemos išsispręs savaime.

Kalbėdamas apie Šventojo Sosto poziciją karo Ukrainoje atžvilgiu arkivyskupas sakė: „Kaip Bažnyčia turime siekti taikos ir pabrėžti ekumeninį matmenį. Tačiau taip pat negalime pasiduoti pagundai sutikti su kompromisu dėl Ukrainos teritorinio vientisumo“. Vatikano diplomatijos vadovas pabrėžė, kad šis principas – teritorinio vientisumo principas – turi būti suvokiamas kaip vienas svarbiausių taikos principų. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode