Sprogimas

Incidentas Vatikane: nuaidėjo šūvis

nuaidGegužės 18 dienos vakare į Vatikano miesto valstybės teritoriją neteisėtai įsiveržė automobilis, kuris buvo stabdomas šūviu, pranešė Vatikano spaudos salė. Niekas nenukentėjo. 

Pasak pranešimo, ketvirtadienio vakare jau po 20 val. prie Šv. Onos vartų privažiavo vyro vairuojamas automobilis. Prie šių vartų budėję Popiežiškosios šveicarų gvardijos jį sustabdė, mat norint įvažiuoti į Vatikano miesto valstybės teritoriją reikia leidimo, kurio vyras neturėjo. Tada automobilis apsisuko, bet tuoj pat vėl sugrįžo ir dideliu greičiu pralėkė pro šveicarų kontrolės postą, tada pro gretimą Vatikano žandarmerijos postą. Vienas žandarų inspektorius, norėdamas sustabdyti automobilį, paleido šūvį į padangą, kuris pataikė į automobilio kairįjį priekinį sparną.  

Po pavojaus signalo buvo tuoj pat uždaryti dar vieni vartai, pro kuriuos galima patekti į kitą už Šv. Petro bazilikos esančią teritoriją: Vatikano sodus, o galiausiai ir Šv. Mortos aikštę, kur, galima pridurti, yra to paties pavadinimo svečių namai, kuriuose gyvena popiežius.  

Automobilis savo kelionę baigė Šv. Damaso aikštėje, vairuotojas pats iš jo išlipo ir ten tuoj pat buvo areštuotas. Pasak Vatikano spaudos salės pranešimo, apie keturiasdešimties metų amžiaus vyras buvo apžiūrėtas budėjusių gydytojų, kurie nustatė didelį psichofizinės būklės pakitimą. 

Vatikano spaudos salės pranešime priduriama, kad penktadienį vyras buvo saugomas žandarmerijos areštinėje, laukiant kitų teisminių sprendimų. (RK / Vatikano Radijas) 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode