Sprogimas

Onkologinėmis ligomis sergančių asmenų darbingumo lygio vertinimo procedūros bus tobulinamos

Šiandien Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vykusiame susitikime aptarti onkologinėmis ligomis sergančių asmenų darbingumo lygio vertinimo klausimai. Siekiant išvengti netikslaus teisės akto taikymo nustatant darbingumo lygį, nuspręsta sukurti darbo grupę, kuri parengtų metodines rekomendacijas dėl onkologinėmis ligomis sergančių asmenų darbingumo lygio vertinimo.

Darbo grupėje, kurią sudarys Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo bei Sveikatos apsaugos ministerijos deleguoti atstovai ir specialistai – onkologai, ketinama paruošti metodines rekomendacijas, padėsiančias įvertinti onkologine liga sergančio asmens darbingumo lygį.

Kol darbo grupė parengs rekomendacijas, nutarta organizuoti teritorinių Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos skyrių specialistų konsultacijas su Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos Sprendimų kontrolės skyriumi, kad vertinant asmens, sergančio onkologine liga, negalią būtų išvengta skirtingo to paties teisės akto taikymo.

Taip pat pasitarime diskutuoti klausimai dėl neįgaliųjų laikino nedarbingumo trukmės reglamentavimo bei dėl galimybių netekto darbingumo pensijas skirti vadovaujantis vieno langelio principu.

Susitikime dalyvavo Socialinės apsaugos ir darbo, Sveikatos apsaugos ministerijų, Sodros, Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos, Nevyriausybinių neįgaliųjų organizacijų atstovai.

 

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode