Sprogimas

Smarkiai daugėja koronaviruso protrūkių – SAM atstovas

smarkPastarosiomis dienomis smarkiai daugėja COVID-19 protrūkių, teigia Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovas.

Trečiadienį per nuotolinį Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdį SAM Visuomenės sveikatos departamento direktorius Audrius Ščeponavičius tvirtino, kad daugėja ir naujų užsikrėtimų COVID-19 atvejų, ir jų protrūkių.

„Protrūkių skaičius taip pat auga – per buvusią savaitę buvo 12 naujų protrūkių ir vakar per dieną registruota 12 naujų protrūkių“, – teigė jis.

Ministerijos atstovo duomenimis, šiuo metu aktyvūs yra 58 koronaviruso židiniai.

„Gera žinia ta, kad protrūkiai nėra dideli – nuo dviejų iki šešių atvejų“, – sakė jis.

A. Ščeponavičius teigė, kad pastaruoju metu yra išaugę ir skiepijimo, ir testavimo dėl COVID-19 mastai.

„Spalio mėnesį planuojame, kad bus 70 proc. populiacijos paskiepyta“, – teigė jis.

SAM atstovas patvirtino, kad numatoma įvesti mokamą testavimą galimybių pasui.

„Asmenys, kurie negali skiepytis dėl kontrindikacijų, jiems bus sudarytos galimybės testuotis nemokamai“, – pabrėžė jis.

A. Ščeponavičius pranešė, kad rengiamasi plėsti veiklų sąrašą, kurioms bus būtinas privalomas profilaktinis testavimas, jeigu darbuotojas nėra pasiskiepijęs nuo koronaviruso.

Anot SAM atstovo, planuojama į tokį sąrašą įtraukti grožio, apgyvendinimo, fizinio aktyvumo organizavimo paslaugų tiekėjus.

Siekiant suvaldyti delta atmainos plitimą, nuo liepos pabaigos periodiškas testavimas jau tapo privalomu nepersirgusiems bei nepaskiepytiems krovinių ir keleivių vežėjams, laisvalaikio, pramogų, kultūros sričių, maitinimo įstaigų darbuotojams, kariams, viešojo administravimo subjektų darbuotojams, bei žmonėms, dirbantiems su pastaruoju metu į Lietuvą atvykstančiais netiesėtais migrantais.

Taip pat žadama sudaryti sąlygas studijuoti atvykstantiems studentams sudaryti galimybes paprasčiau pasiskiepyti.


BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode