Sprogimas

VVKT neskambina žmonėms ir nesiūlo įsigyti vaistų

neskambinaDĖMESIO! VVKT pasiekė informacija, kad sukčiai, prisidengdami Tarnybos vardu skambina žmonėms ir jų teiraujasi, ar šie pasiskiepiję nuo COVID-19 ligos, patyrė nepageidaujamų reakcijų (ĮNR). Jei žmogus patvirtina patyręs, jam pasiūloma įsigyti vaistų, padedančių įveikti pašalinius vakcinų poveikius. Neužkibkite ant sukčių kabliuko, neatskleiskite savo jautrių asmens duomenų bet kam – saugokite juos! Nepirkite neaiškios kilmės preparatų, pristatomų kaip vaistai, nerizikuokite savo sveikata, o dėl gydymosi galimybių tarkitės su savo gydytoju.  

Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad:

  • VVKT specialistai, reikalui esant, skambina tik tiems asmenims, kurie Tarnybai yra pateikę pranešimą apie patirtą šalutinį poveikį į vakciną ar vaistą ir palikę savo kontaktinius duomenis. Skambinama tik tais atvejais, kai reikalinga pasitikslinti pateiktą informaciją ar iškyla papildomų klausimų. Paskambinę VVKT specialistai tikrai nesiūlo žmonėms vartoti kokių nors vaistų ar juo labiau jų įsigyti. Dėl vaistų vartojimo reikėtų tartis su gydytoju arba vaistininku.
  • Jokiu būdu iš neaiškių asmenų nepirkite jų siūlomų preparatų, pristatomų kaip vaistai, kurie neva padės įveikti patirtus nepageidaujamus šalutinius vakcinų poveikius.
  • Atminkite, kad reikėtų rinktis tik Lietuvoje registruotus vaistinius preparatus ir gydymosi būdus. Ar siūlomas įsigyti vaistas yra įrašytas į Lietuvos Respublikos vaistinių preparatų registrą, Bendrijos vaistinių preparatų registrą ar Lygiagrečiai importuojamų vaistinių preparatų sąrašą, patikrinti galima visai paprastai. Tereikia atsidaryti šią nuorodą: https://vapris.vvkt.lt/vvkt-web/public/medications ir įrašyti produkto pavadinimą.
  • Įsigydami vaistų (ar neaiškios kilmės preparatų, pristatomų kaip vaistai) telefonu iš prekeivių, taip pat jų parsisiųsdami iš internetinių, dažnai užsienyje veikiančių svetainių/parduotuvių, kurios nėra pažymėtos specialiu logotipu, nurodančiu, kad šioje vaistinės internetinėje svetainėje pirkti vaistus yra saugu, rizikuojate savo sveikata.
  • Telefoniniai ar interneto prekiautojai gali tvirtinti ką tik nori apie vaisto veiksmingumą ir patikimumą, tačiau nėra garantijos, kad tai – tiesa. Vaistas gali būti pagamintas ir teisėto vaistų gamintojo, bet pakliuvęs į neteisėtą platinimo grandinę, taigi, irgi tampa falsifikatu. Be to, vaistus, kad jie būtų kokybiški ir saugūs vartoti, būtina tinkamai gabenti ir laikyti. Telefonu ar internetu įsigyto preparato tinkamumo vartoti terminas gali būti pasibaigęs, vaistas gali būti perpakuotas į kitas pakuotes, ant kurių gali būti užrašyti kiti, nauji tinkamumo vartoti terminai. Taigi, vartojant tokius preparatus, galima labai sau pakenkti. Daugiau informacijos apie tai, kaip atskirti, kad skleidžiama informacija neatitinka tikrovės ir neužkibti ant sukčių kabliuko rasite paspaudę čia: https://bit.ly/3qInDzy

VVKT informacija

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode