Sprogimas

Nuo gegužės 1 d. ugdymo įstaigose atsisakoma periodinio testavimo

periodinioNuo 2022 m. gegužės 1 d. atšaukus ekstremalią situaciją dėl COVID-19, atitinkamai bus pripažinti netekę galios ir OV sprendimai, o švietimo įstaigose liks galioti tik higienos reikalavimai, kokie buvo ir iki pandemijos. Pavyzdžiui, dėl patalpų vėdinimo ir pan. 

Ugdymo įstaigose atsisakoma periodinio testavimo savikontrolės testais, paviršių tyrimų, tačiau visuomenės sveikatos specialistai, dirbantys ugdymo įstaigose, bus aprūpinti savikontrolės testais, kuriuos galės atlikti individualiai, pagal poreikį.

Nebebus privaloma izoliacija asmenis, kuriems patvirtina COVID-19 liga. Žmogus bus laikomas pasveikusiu gydytojo sprendimu, jei per 24 val. nebekarščiuos ir susilpnės kiti simptomai. Simptomus jaučiantiems žmonėms nerekomenduojama vykti į darbą, ugdymo įstaigą, kitas viešas žmonių susibūrimo vietas. Izoliuotis, kaip ir dabar, neturės nei keliautojai, nei sąlytį turėję asmenys.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pažymi, kad šiandien didžioji dalis Lietuvos gyventojų – 81,36 proc. yra persirgę arba pasiskiepiję nuo COVID-19.

Nuo 2022 m. vasario pradžios mažėjant sergamumui COVID-19 liga, taip pat nedidėjant hospitalizuojamų ir ypač reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje gydomų pacientų skaičiui, jau buvo atsisakyta kai kurių COVID-19 valdymo priemonių – neliko sąlytį turėjusių asmenų izoliacijos, nustatyta, kad ugdymo įstaigose srautų valdymas yra rekomenduojamas, atsisakyta privalomo reikalavimo dėvėti nosį ir burną dengiančias asmens apsaugos priemones uždarose erdvėse ir kt. 

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode