Marcinkevičius




kongreJAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracija ketvirtadienį paprašė Kongreso skirti daugiau kaip 13 mlrd. dolerių (11,8 mlrd. eurų) naujoms karinėms išlaidoms Ukrainai, motyvuodama nuolatinės paramos poreikiu po Rusijos pradėto karo.

Finansavimas padėtų Ukrainai ir kitoms pažeidžiamoms šalims, nukentėjusioms nuo neišprovokuotos ir žiaurios Rusijos invazijos, laiške Atstovų Rūmų pirmininkui Kevinui McCarthy (Kevinui Makarčiui) ir kitiems rašė Baltųjų rūmų biudžeto direktorė Shalanda Young (Šalanda Jang).

Biuro teigimu, beveik 10 mlrd. dolerių (9,1 mlrd. eurų) iš naujo karinio finansavimo būtų skirta kelioms veikloms, kuriomis būtų siekiama papildyti ukrainiečių gynybos reikmenų atsargas ir paspartinti naujos įrangos gamybą.

„Prezidentas dar kartą patvirtino, kad mes palaikysime Ukrainą, kol ji gins savo suverenitetą, tiek, kiek reikės“, – sakė S. Young.

Ši strategija „sėkmingai suvienijo mūsų sąjungininkus ir partnerius ir suteikė Ukrainai galimybę apsiginti nuo Rusijos agresijos“, pridūrė ji.

Šis Baltųjų rūmų prašymas yra dalis daugiau nei 21 mlrd. dolerių (19 mlrd. eurų) naujų su Ukraina susijusių išlaidų, kurių jie paprašė ketvirtadienį. Kad būtų galima išmokėti lėšas, reikia, kad prašymą dėl finansavimo patvirtintų Kongresas.

Tarp kitų didelių prašymų – 3,3 mlrd. dolerių (3 mlrd. eurų) prašymas skirti tris papildomus mėnesius tiesioginei biudžetinei paramai Kyjivui.

Taip būtų „užtikrinta, kad Ukrainos vyriausybė galėtų toliau tenkinti svarbiausius poreikius, įskaitant sveikatos priežiūros ir švietimo paslaugų teikimą“, teigė Baltųjų rūmų biudžeto biuras.

Liepos 25 dienos duomenimis, Jungtinės Valstijos yra įsipareigojusios Ukrainai skirti daugiau kaip 43,7 mlrd. dolerių (40 mlrd. eurų) saugumo srityje, teigiama naujausiame Gynybos departamento pranešime.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode