Parama dėkojame




kranteIzraelio pajėgos antradienį per patikrą su dronu Džanino pabėgėlių stovykloje okupuotame Vakarų Krante nužudė tris palestiniečius, o per susirėmimus Gazos Ruožo pasienyje žuvo dar vienas žmogus, pranešė palestiniečių pareigūnai.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad Džanine, palestiniečių ginkluotų grupuočių tvirtovėje, žuvo „trys kankiniai“. Anksčiau skelbta apie du žuvusiuosius.

Ministerija pareiškime pridūrė, kad Izraelio ugnis Džanine sužeidė dar apie 30 žmonių.

Izraelio kariuomenė patvirtino, kad antradienio vakarą kariai veikė Džanine, ir sakė, kad stovyklai smogė dronas, tačiau nepateikė išsamesnės informacijos.

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas (Joavas Galantas) sakė, kad kariai dalyvavo būtinoje operacijoje, siekiant užkirsti kelią teroristų veiklai.

Palestiniečių Raudonojo Pusmėnulio organizacijos Džanine direktorius Mahmoudas Sadi (Mahmudas Sadis) pranešė girdėjęs sprogimų ir šaudymo garsus ir kad dėl to gelbėtojai delsė vykti į smurto vietą.

Džanino gubernatoriaus pavaduotojas Kamalis Abu al Rubas (Kamalis Abu Rubas) sakė, kad Izraelio kariuomenė „nusitaikė į namą, kuriame slėpėsi ieškomas palestinietis“.

Vakarų Krantą Izraelis okupuoja nuo 1967 metų Šešių dienų karo. Jo pajėgos reguliariai rengia įsiveržimus į tokias vietas kaip Džainas ir šalia jo esanti pabėgėlių stovykla, kuriuos formaliai kontroliuoja palestiniečiai.

Liepą kariuomenė surengė didžiausią per daugelį metų reidą Džanino stovykloje ir per jį žuvo 13 palestiniečių, įskaitant kovotojus ir vaikus.

Vienas karys žuvo per reidą nuo savo paties bendražygių ugnies, tuo metu pranešė kariuomenė.

Nuo praėjusių metų pradžios smurtas, susijęs su Izraelio ir Palestinos konfliktu, smarkiai išaugo, ypač Vakarų Krante.

Izraelio ir palestiniečių konfliktas šiemet nusinešė mažiausiai 236 palestiniečių gyvybes.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, surinktais iš abiejų pusių oficialių šaltinių, taip pat žuvo 32 izraeliečiai, vienas ukrainietis ir vienas italas.

Tarp žuvusiųjų yra palestiniečių kovotojų ir civilių, o Izraelio pusėje – trys arabų mažumos atstovai.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode