Marcinkevičius




Šiauliuose nuskambėjo tarptautinis chorų festivalis „Šiauliai Cantat 2016“!

Gegužės 19-22 d. Šiauliuose nuskambėjo tarptautinis chorų festivalis „Šiauliai Cantat 2016“! Geri įspūdžiai ir prisiminimai įsirašė į mūsų širdis, nepaprastas choro muzikos skambesys pripildė sielas skaidriausių emocijų. Visa tai patirti galėjome dėka ypatingų šių metų festivalio dalyvių, sulaukėme aukšto lygio chorų, kurie sužavėjo klausytojus ir dar kartą leido mums suprasti, kokia savita ir nuostabi gali būti chorinė muzika.

Šiaulių miesto publika turėjo galimybę net keturias dienas mėgautis choro muzikos renginiais, kuriuose dalyvavo kolektyvai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir JAV.

Ypatingo dėmesio sulaukė ir chorų konkursas, vykęs „Dagilėlio“ dainavimo mokykloje. Dalyvius vertino mūsų šalies atstovai - Remigijus Adomaitis ir Rolandas Daugėla bei Latvijos kompozitorius, tarptautinių chorų konkursų žiuri narys Rihards Dubra. Konkurso favoritais tapo keturi kolektyvai - Bialystoko (Lenkija) medicinos universiteto choras (III vietos medalis), Krokuvos (Lenkija) ekonomikos universiteto choras (II vietos medalis), Talino (Estija) Šv. Mikalojaus berniukų choras (I vietos medalis) ir Grand Prix nugalėtojas - Samford universiteto choras (Birmingamas, Alabamos valsija, JAV), sužavėjęs visus savo profesionalumu, subtiliu, darniu skambesiu ir nuoširdžiu dainavimu. Šiais metais Šiauliai Cantat suspindėjo naujomis spalvomis, džiaugėmės dalyvių gausa ir jaunatviškumu, nes dominavo universitetiniai chorai. Atvykęs jaunimas turėjo galimybę pamatyti mūsų miesto aktyvų gyvenimą ir jame dalyvauti, nes tuo pačiu metu Šiauliuose šurmuliavo gatvės muzikos diena bei muziejų naktys. Chorų draugystė bei bendravimas yra viena iš festivalio vertybių! Dėkojame organizatoriams už puikų renginį, už nepakartojamas akimirkas!

Šiaulių m. savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode