Parama dėkojame




P. Parolin: eisime taikos keliu, kai priimsime kitų skausmą

skausmaReikia tikėti, kad taika yra galima, patikino P. Parolin, Vatikano valstybės sekretorius, per vieną italų TV programą kalbėdamas apie Vatikano tarpininkavimo Palestinos ir Izraelio konflikte galimybes teroristinio smurto proveržio kontekste.

Pasaulis šiandien draskomas labai žiaurių konfliktų. Reikia tikėjimo, kad taika galima, pažymėjo kardinolas, prisiminęs buvusio Milano arkivyskupo kardinolo Carlo Maria Martini įžvalgą. Šventojoje Žemėje kurį laiką gyvenęs ir joje labai dažnai lankęsis garsus biblistas kartą patikino: „turime iš savo širdžių išrauti visus stabus ir, virš visko, savo kūnais pajusti kitų kentėjimus. Kol to nesugebėsime, taikos sukurti nesugebėsime“.

Vatikano valstybės sekretorius užtikrino, kad Šventasis Sostas yra pasirengęs tarpininkauti Artimųjų Rytų konflikte. „Visais būdais stengiamės, kad būtų rastas taikingas konflikto tarp Izraelio ir Palestinos sprendimas“, – pasakė kardinolas P. Parolinas ir pridūrė: „kai prisiimsime kitų kentėjimų ir skausmų naštą, tuomet tikrai gebėsime atverti į taiką vedančius kelius“. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode