Parama dėkojame




Marijampolė demonstruoja proveržį žmonių su negalia pertvarkos srityje – M. Navickienė

negaliaMarijampolėje pirmadienį atidaromi globos namai didina paslaugų prieinamumą sunkią negalią turintiems žmonėms, o šis miestas rodo proveržį žmonių su negalia institucinės globos pertvarkos srityje, sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Ji pirmadienį dalyvaus Marijampolės specialiųjų socialinės globos namų naujo Šešupės globos namų padalinio atidaryme. 

Pasak ministrės, Marijampolės savivaldybė rodo proveržį šioje srityje ir yra pavyzdys kitoms šalies savivaldybėms.

„Galime pasidžiaugti, kad  pietvakarių Lietuvoje padidintas specializuotos slaugos ir socialinės globos paslaugų prieinamumas, yra sukurta nauja tokių paslaugų teikimui pritaikyta infrastruktūra, kurioje bus sudarytos galimybės ir sąlygos turintiems sunkią psichikos ar intelekto negalią žmonėms gauti aukščiausios kokybės, individualius poreikius atitinkančias paslaugas bei reikiamą pagalbą“, – sako M. Navickienė. 

Kaip skelbia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM), Marijampolėje aktyviai įgyvendinama apsaugotų būstų plėtra žmonėms, kuriems reikalinga minimali socialinio darbo srities specialistų pagalba.

Marijampolėje neseniai duris atvėrė ir vaikų dienos centras, kuriame individualią profesionalų pagalbą gauna autizmo spektro sutrikimų turintys vaikai. Sunkesnę negalią turintys asmenys apgyvendinimo su pagalba paslaugas gali gauti grupinio gyvenimo namuose, kurių daugėja. 

Pasak ministrės, naujų specialiųjų slaugos ir socialinės globos namų atidarymas Marijampolėje užpildo kompleksinių paslaugų poreikį itin sunkią negalią turintiems žmonėms.

Marijampolės specialieji socialinės globos namai užtikrins socialinę globą senyvo amžiaus žmonėms ir suaugusiems žmonėms, turintiems negalią, dėl kurios jie negali gyventi savarankiškai ir kuriems būtina nuolatinė specialistų priežiūra.

Siekiant įgyvendinti institucinės pertvarkos tikslus, numatyta, kad Šešupės globos namų padalinyje pirmumo teise bus apgyvendinami darbingo amžiaus asmenys su sunkia negalia, kuriems jau teikiama socialinė globa socialinės globos įstaigose.

Planuojama, kad spalį į specializuotą slaugos ir socialinės globos padalinį persikels gyventojai iš Didvyžių, Kalvarijos ir Suvalkijos socialinės globos namų. Taip pat įsikels ir asmenys iš  laukiančiųjų patekti į šias įstaigas eilės. Iš viso Šešupės globos namų padalinyje paslaugas vienu metu gaus iki 40 asmenų.

Šešupės globos namų padalinys pastatytas valstybės biudžeto ir Europos Sąjungos (ES) fondų lėšomis. Projekto vertė – 2,3 mln. eurų, iš jų 2,1 mln. eurų – valstybės biudžeto, beveik 661 tūkst. eurų – ES lėšos.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode