Parama dėkojame




Dėl NATO viršūnių susitikimo laikinai bus atnaujintas traukinių eismas maršrutu Vilnius–Vilniaus oro uostas: kursuos iki 36 kartų per dieną

kursuosKeleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ siekdama prisidėti prie sklandaus žmonių judėjimo tarp Vilniaus centro ir Vilniaus oro uosto, liepos 10–13 d. atnaujins traukinių judėjimą maršrutu Vilnius–Vilniaus oro uostas. Per NATO viršūnių susitikimą, dieną prieš ir dieną po susitikimo oro uostą bus galima pasiekti dar dažniau nei įprastai – „LTG Link“ šio maršrutų reisų skaičių didina iki dviejų kartų. NATO viršūnių susitikimo dienomis daugiau traukinių kursuos ir maršrutu Vilnius–Kaunas. 

 
Planuojama, kad liepos 10-13 d. šiuo laikotarpiu per dieną pirmyn–atgal kursuos nuo 24 iki 36 traukinių reisų. Palyginti, įprastą darbo dieną šia kryptimi kursuoja iki 20 traukinių reisų. 
 
„Belaukiant NATO viršūnių susitikimo ypatingai svarbu susitelkti ir visiems kartu prisidėti prie sklandžios tiek vilniečių, tiek renginio svečių susisiekimo. Bendradarbiaudami su Vilniaus oro uostu užtikrinsime itin dažnus traukinių reisus. Planuojame, kad traukiniai tarp šių stočių vidutiniškai kursuos kas valandą Tokiu būdu tiek sostinės gyventojai ir oro uosto darbuotojai, tiek į viršūnių susitikimą atvyksiantys svečiai galės greitai, patogiai ir saugiai judėti tarp pagrindinio šalies oro uosto ir miesto centro“, – sako „LTG Link“ vadovas Linas Baužys. 
     
„Dedame daug pastangų, kad judėjimas aplink Vilniaus oro uostą NATO renginio metu būtų kiek įmanoma sklandesnis, labai kviečiame keleivius, kurie dar prieš šį renginį ir oro erdvės uždarymą turi oro bendrovių bilietus skrydžiui – naudotis viešuoju transportu ir ypatingai džiaugiamės tuo, kad mūsų partneriai didina traukinių maršrutų skaičių šiomis dienomis, tikime, kad tai bus labai patogi, greita alternatyva oro uosto pasiekimui iš miesto centro“, – komentuoja Arnas Dūmanas, Lietuvos oro uostų infrastruktūros departamento vadovas. 
 
Numatoma, jog per NATO viršūnių susitikimą populiariausiu maršrutu šalyje Vilnius–Kaunas kursuos daugiau traukinių. Birželio 11 d. maršrutu Vilnius–Kaunas ir Kaunas–Vilnius kursuos po du papildomus reisus ryte ir vakare. Liepos 12 d. rytą tiek iš Vilniaus, tiek iš Kauno kursuos dvigubo sąstato traukinių reisai, o vėlyvą vakarą suplanuoti papildomi reisai tiek iš Vilniaus, tiek iš Kauno. 
 
Primenama, jog dėl geležinkelio ruožo Vilnius–Valčiūnai elektrifikacijos darbų nuo birželio 26 d. iki rugpjūčio 12 d. geležinkelio atkarpa Vilnius–Jašiūnai laikinai bus ribojamas traukinių eismas, todėl šiuo laikotarpiu traukinių eismas bus atnaujintas tik minėtomis keturiomis dienomis.  
 
Dėl geležinkelio ruožo Vilnius–Valčiūnai elektrifikacijos darbų kitomis nei NATO viršūnių susitikimo ir jį supančiomis dienomis traukinių eismas nuo birželio 26 d. iki liepos 22 d. pirmadieniais–šeštadieniais bus visiškai stabdomas tiek tarp Vilnius ir Vilniaus oro uosto, tiek tarp Vilniaus ir Jašiūnų. Traukiniai pagal įprastą maršrutų Vilnius–Jašiūnai ir Vilnius–Vilniaus oro uostas tvarkaraštį šiuo laikotarpiu kursuos tik sekmadieniais.  
 
Nuo liepos 24 d. traukiniai vėl be apribojimų kursuos tarp Vilniaus ir Vilniaus oro uosto. Šia atkarpa taip pat kursuos sutrumpinti maršruto Vilnius–Jašiūnai reisai iki Oro uosto ir atgal. Visiškai atnaujinti traukinių eismą iki Jašiūnų tikimasi nuo rugpjūčio 13 dienos. 
 
Naujausia informacija apie keliones traukiniais ir jų tvarkaraščius pateikiama internetinėje svetainėje 
www.LTGLink.lt „LTG Link" feisbuko paskyroje ir informacijos centro telefonu 8 700 55111.  

 

Susisiekimo ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode