Marcinkevičius




Pirmą kartą „Kauniečių piknike“ – stalo žaidimų fiesta po atviru dangumi


Šį penktadienį Kauno pilies papėdėje vyko tradicinis, šeštasis „Kauniečių piknikas“. Organizatorių teigimu, toks stalo žaidimų piknikas po atviru dangumi Kaune vyko pirmą kartą. Renginio metu buvo žaidžiama per trisdešimt skirtingų stalo žaidimų, o drąsiausieji galėjo išmėginti jėgas šachmatų simultane su aštuonis kartus Lietuvos šachmatų čempionu Šarūnu Šulskiu.


„Džiugu, kad stalo žaidimai, gyva muzika ir, žinoma, puikus oras į „Kauniečių pikniką“ pritraukė būrį miestiečių. Pikniką organizuojame jau šeštą kartą ir pastebime, kad tokių renginių Lietuvoje atsiranda vis daugiau, žmonės noriai renkasi bendravimą ir buvimą kartu gamtoje. Tačiau „Kauniečių piknikas“ yra kitoks ne tik dėl žmonių skaičiaus, kuris šiemet vėl turėtų siekti du tūkstančius, bet labiausiai dėl lengvos ir jaukios atmosferos. Būtent dėl jos „Kauniečių piknikas“ iš mažo ir lokalaus bendraminčių susibūrimo tapo tikra vasaros palydėtuvių tradicija Kaune“, – teigė pikniką organizuojančios „Fazer Bakery Baltic“ vadovas Mindaugas Snarskis.
Šachmatų čempionas – nugalėtas
Azartiškiausių pikniko dalyvių laukė šachmatų simultanas kartu su aštuonis kartus Lietuvos šachmatų čempionu, daugelio tarptautinių turnyrų nugalėtoju, didmeistriu Šarūnu Šulskiu. Jėgas prieš Lietuvos čempioną bandė beveik 50 šachmatų entuziastų, tačiau nugalėjo tik vienas.
„Žaidimo eiga buvo labai dinamiška, teko smarkiai pakovoti. Didmeistris atakavo, bet apsigyniau ir galiausiai perėjau į ataką, tai ir lėmė mano pergalę. Pats jaunystėje turėjau tam tikrą šachmatų profesionalo laipsnį, tačiau rimtai nebežaidžiu kone trisdešimt metų. Galbūt dalį sėkmės atnešė šalia palaikiusi dešimtmetė dukra, kuri taip pat mokosi žaisti šachmatais. Abu puikiai praleidome laiką, todėl džiaugiuosi tokiu renginiu, kuris propaguoja šachmatų sportą Kaune“, – teigė Š. Šulskį įveikęs kaunietis Andrius Našlėnas.
Be šachmatų, Kauno pilies papėdėje vykusiame piknike dalyviai turėjo galimybę pasimokyti žaisti golfą, išmėginti jėgas šaškių turnyre, susipažinti su gigantiškomis „Jenga Maxi“ kaladėlėmis bei kitais stalo žaidimais kartu su kauniečių klubu „World of Games“.
„Piknikas kauniečiams tikrai patiko, visi šachmatų stalai buvo užimti, entuziastams teko laukti ir eilėje. Tokiame stalo žaidimų piknike po atviru dangumi mums dalyvauti dar neteko, tačiau tikimės, kad tokių renginių bus tik daugiau, nes dalyvių skaičius rodo, kad besidominčių netrūksta“, – teigė Lietuvos šachmatų mokyklos direktorius Donatas Pilinkus.
Tradicinis „Kauniečių piknikas“ kasmet pritraukia piknikaujantį jaunimą ir studentus, jaukia atmosfera besimėgaujančias jaunas šeimas ar senelius su anūkais. Šiemet jaukią pikniko atmosferą, be stalo žaidimų, kūrė ir aksominio balso savininkės Gabrielės Goštautaitės, naujos kartos džiazo ir alternatyvios muzikos dainininkės Vytautės Pupšytės bei gitaros virtuozo Andriaus Murencevo muzika. Dalyviai galėjo vaišintis „Auksės“ duona tiesiai iš „Gardėsio“ kepyklos, įsikūrusios Kaune.
„Sumuštinukės“ Maltiečių globojamiems vaikams
Be linksmų pramogų, pikniko dalyviai buvo kviečiami sudalyvauti socialinėje akcijoje „Sumuštinukė“. Visą praėjusią savaitę, nuo rugsėjo 22 dienos iki pat pikniko pabaigos, visi buvo kviečiami socialiniuose tinkluose prisijungti prie „Sumuštinukės“ iniciatyvos. Akcijoje galėjo dalyvauti kiekvienas, keldamas asmenukę su sumuštiniu į savo soc. tinklus ir dėdamas grotažymę #sumustinuke.
Ši iniciatyva yra skirta atkreipti dėmesį į Maltiečių globojamus vaikus, padovanojant jiems dalį šeimos šventės – pikniko – emocijų. Prie akcijos prisidėjo tokie žymūs kauniečiai kaip Linas Adomaitis, Karina Krysko-Skambinė, Ieva Zasimauskaitė, kviesdami tai daryti visus neabejingus. Po renginio visos soc. tinkluose publikuotos nuotraukos su „sumuštinukės“ grotažyme (#sumustinuke) buvo suskaičiuotos  – organizatoriai teigia, kad sulaukta netoli šimto nuotraukų ir iniciatyvą palaikančių pasidalinimų. Tiek „Auksės“ duonos pikniko rinkinių atiteks Maltiečių globojamiems vaikams. 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode